Manel Pou, 6 de maig del 2015



Jo no en sé de teologia ni tinc estudis bíblics, ni d'arqueologia ni de...

Però, encara que cregui que no t'ajudarà gaire i menys al grup, t'escric aquestes línies abans d'anar a dormir, amb tranquil·litat i silenci...



Bé. La cosa és que  humilment crec que el "teorema" que el teu germà i els seus amics,t'han formulat és més una qüestió de temps, és a dir, d'eternitat, Déu (per als que creiem) no té principi ni final i sempre està, sempre hi és!



Voler demostrar allò que no es pot demostrar penso que és molt difícil.

Fa temps vaig llegir alguna cosa com que "no es pot demostrar la inexistència de Déu, per què existeix. És, deia, com voler demostrar que ni tu ni jo existim". I segur que mai ho he dubtat, perquè he tingut moltes comprovacions...malgrat el dolor actual, el patiment de tantes persones...Déu hi és.

On estava en aquell moment? Senzillament, potser és una bajanada, estava...

Però és que negar o pensar que no hi era, o que no ara, en el segle XXI, amb tot el que està passant, dubtar o negar que Déu existeix és fàcil de dir. És com a la mort d'un ésser estimat, un en aquell moment, per què et toca directament, es queixa, i crida, i "renega" de perquè "ho ha permès"...



Recordo, de quan estudiava, un text de Marco Aureli que deia "allò important és el que ens queda, tot allò del que estem segurs. Si després resulta que existeix un Déu,doncs ja n'hi hauria prou amb haver viscut una vida que dignifica a tots els que ens rodegen, tractant-los d' igual a igual".

Potser allò realment important és pensar en els altres, en tants que puc ajudar, escoltar, estar al seu costat...i viure el regal de la vida, al dia, en plenitud.



Uff!!! Quin rotllo m'ha sortit, no sé pas si enviar-ho, però si com deis tu mateixa, si t'ajuda, endevant i si no, deixa-ho córrer tranquil·lament!!!



Segur que altres persones més qualificades et poden donar respostes més directes i adients. Potser ja ho has fet, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què et sembla?